Rein Mulder inspiratie wedstrijd 125 jaar Van Gogh

REIN MULDER 1955  ART  INSPIRATIE WEDSTRIJD 125 JAAR VAN GOGH.
Breda’s Museum hield 2015-2016 inspiratiewedstrijd  Van Gogh 125 jaar.
Mijn doek in Finale en twee maanden in Breda’s Museum Van Gogh wedstrijd.
4 de plaats in publiek stemmen.

Rein Mulder junior 1955 :Amsterdam

Ik ben Rein Mulder geboren 1955 in Amsterdam, zoon van een fotograaf en reclame tekenaar en zeefdrukker.
Schilder al op vanaf dat ik jong was en doe dat nu ik ouder ben meer.
Meer tijd en ingeschreven in Hoofddorp waar ik sinds 2000 woon.
Sta ingeschreven als kunstenaar Bij Pier K IkToon De Meerse kunst en cultuur projectleider Eric Waerts.
Mijn schilderijen gaan zonder winst de deur uit Talens verf en mooi satijn vernis afgelakt.
Maand zomer kunst door Hoofddorp workshops geven vrijwillig voor jeugd en ouderen die niet op vakantie gaan.
Er word gedanst ,foto’s gemaakt, zangkoren het hele programma kunt u bij PIER K halen.
Voor alle activiteiten in de zomer.

IMG_3442DSC00094Van GoghWP_20160313_18_15_33_Pro-minDSC00277Sa-KTyBk_400x40013882150_1783707155181858_7768413055915578805_nimages-5IMG_055502_12_2015_ReinMulder

 

 

Ben Nog steeds in de ban van Breda’s Museum waar ik twee maanden heb heb gehangen met mijn doek die 4 werd in inspiratie wedstrijd 125 Jaar Van Gogh.
Ben geboren en getogen Amsterdammer kwam in mijn schooltijd elk jaar in Van Gogh museum.
Later ben ik werk gaan waarderen, in mijn jonge jaren was ik al dol op Karel Appel gooien met verf.
En dan wel bewust zijn van mooie kleuren en samen spel van kleuren.
Daarom is abstract ook wel mijn ding.

De Van Gogh schilderwedstrijd 2015 is een unieke wedstrijd waarmee we, onder het motto ‘125 jaar inspiratie’, herdenken dat Vincent van Gogh 125 jaar geleden overleed. Deze wedstrijd wil kunstenaars uit binnen- en buitenland stimuleren om zich door Vincent van Gogh, zijn leven, zijn werk en zijn tijd te laten inspireren.

De jury bestaat uit Marianne Kraster van Royal Talens, Van Gogh-specialisten Teio Meedendop , Rebecca Nelemans, Ron Dirven, Frank van den Eijnden en Raoul Locht.

Tot en met 31 augustus 2015 kan iedereen zich voor deze wedstrijd inschrijven. Dit doe je door een foto van je schilderij(en) (maximaal vier) te uploaden op deze website (klik op de button linksboven of in het menu hierboven op ‘Inschrijven’).

Techniek, formaat en thema

De techniek en het formaat van je schilderij(en) zijn helemaal vrij. Dus acryl mag, evenals olieverf en ook aquarel. Zolang het maar een schilderij is in een natte techniek (en dus geen tekening). Je schilderij mag vierkant, liggend of staand zijn in elk denkbaar formaat. Het thema is ‘Vincent van Gogh – 125 jaar inspiratie’. Dit betekent dat de ingezonden schilderijen geïnspireerd dienen te zijn door het leven, werk en de tijd van Vincent van Gogh. Dit in de breedste zin van het woord: van variaties op de zonnebloemen, de zaaier of een terras met absintdrinkers, tot een gigantisch oor of een stilleven in de stijl van Van Gogh. Alles is mogelijk zolang het maar refereert aan Vincent van Gogh.

Vakjury

Tussen 1 en 30 september beoordeelt de vakjury alle inzendingen door een cijfer te geven (digitaal en anoniem). Hieruit komen 100 genomineerde werken voort. Deze werken zijn van 100 unieke kunstenaars.

Eerste publieksronde

In diezelfde periode (1 t/m 30 september) loopt ook de eerste publieksronde. Het publiek kan via de website stemmen op haar favoriete inzending(en). Deze eerste publieksronde levert 25 publieksnominaties op. Opgeteld bij de 100 nominaties van de vakjury geeft dat in totaal 125 genomineerde kunstwerken die na sluiting van de wedstrijd allemaal samen geëxposeerd worden in het Breda’s Museum (12 november 2015 t/m 17 januari 2016).

Tweede publieksronde

Rein Mulder werd in jaar Van Gogh 4 de in publieksprijs en 2 maanden in Breda’s Museum gehangen www.reinmulder.com

Tussen 1 en 31 oktober 2015 is de tweede publieksronde. Het publiek kan dan stemmen op zijn favoriete genomineerde schilderij(en). Door te stemmen bepaalt het publiek 3 van de 15 finalisten. De 12 overige finalisten komen voort uit de top van de vakjury. Op 1 november 2015 zijn dan de 15 finalisten bekend.

Winnaars

Op 2 november 2015 kiest de vakjury uit de 15 finalisten (aan de hand van de fysieke schilderijen) de eerste, tweede en derde prijswinnaars. Die worden op 19 november 2015 bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking en opening van de tentoonstelling in het Breda’s Museum (20 november 2015 t/m 17 januari 2016).

Over Mulder Reinjr

Kunstschilder De Meerse Pier k WAK kunst en cultuur. Van Gogh expositie gehangen van 20-11-2015 tot 24-1-2016 In Breda's Museum 125 jaar inspiratie van Gogh. 4 plaats in publiek stemmen over de duizend inzendingen. Expositie schouwburg De Meerse Pier K Hoofddorp 2017 ikToon. Van Gogh doek geschonken aan directeur Schouwburg de Meerse voor op haar kamer. Verder geef ik workshops kinderen WAK 2015 en gezondheidscentrum De Raak Amsta ouderen met dementie. Al mijn werk gaat weg voor onkosten vergoeding www.reinmulder.com ik schilder zonder winstoogmerk. Mijn reden is dat jonge kunstenaars te veel vragen voor hun werk. www.reinmulder.com Mijn grote inspiratie is mijn oom Piet Mulder waar ik met tante Hanna in het gezin woonde,oom Piet was kunstschilder 1919-2001.Bij mij tante en mijn oom kreeg ik liefde. Zat in Geldermalsen op school.En oom Piet Mulder schilderde in mijn tijd veelal de Betuwe alle mooie stukken. En later Engelse Kusten, en zelfs New York sky-line. Mijn voorkeur ging later uit naar Karel Appel en Van Gogh, gelukkig geboren en getogen Amsterdammer overal elk jaar in alle museums geweest per jaar. en tekenen in Artis.Nu kunst en cultuur Pier K De Meerse ikToon. Ingeschreven als kunstschilder. schilderijen zonder winst weg. www.reinmulder.com Rein Mulder

3 reacties

 1. De jury bestaat uit Marianne Kraster van Royal Talens, Van Gogh-specialisten Teio Meedendop , Rebecca Nelemans, Ron Dirven, Frank van den Eijnden en Raoul Locht.

 2. 125 jaar Van Gogh inspiratie wedstrijd 2015-2016 Rein Mulder 4 plaats in publieksprijs.
  Maar er zijn veel mooie schilderijen. Vond die van mij niet bijzonder maar verbaasd met resultaat.
  Kijk naar de winnaars hun doeken super mooi. ook op you -tube Breda-zie kijk filmpjes Breda’s Museum.
  Voor mij een geweldig stukje waardering, nooit verwacht.

 3. Ik ben Rein Mulder geboren 1955 in Amsterdam, zoon van een fotograaf en reclame tekenaar en zeefdrukker.
  Schilder al op vanaf dat ik jong was en doe dat nu ik ouder ben meer.
  Meer tijd en ingeschreven in Hoofddorp waar ik sinds 2000 woon.
  Sta ingeschreven als kunstenaar Bij Pier K IkToon De Meerse kunst en cultuur projectleider Eric Waerts.
  Mijn schilderijen gaan zonder winst de deur uit Talens verf en mooi satijn vernis afgelakt.
  Maand zomer kunst door Hoofddorp workshops geven vrijwillig voor jeugd en ouderen die niet op vakantie gaan.
  Er word gedanst ,foto’s gemaakt, zangkoren het hele programma kunt u bij PIER K halen.
  Voor alle activiteiten in de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *