« Douane ambtenaar grens Belgie Nederland WO1

De Dodendraad 1914-1918 De grote oorlog

Bookmark.

Antoni Mulder Memoires

Eén reactie

 1. Els Mulder Drijvende kracht achter uitkomen memoires DE DODENDRAAD in boek vorm. Alle neven en nichten hebben toestemming verleent.
  Pakkend boek historisch en spannend gevechten bij de dodendraad en andere belevenissen onze Opa werkte bij de draad als belasting Ambtenaar.

  Auteur: Antoni Mulder | Prijs: € 19.95
  Nabij Uitgeverij Nijkerk M.Roodbeen

  Na een aantal jaren in het leger gediend te hebben begon Antoni Mulder in 1916 aan zijn loopbaan als belastingambtenaar. Zijn eerste standplaatsen waren in Zeeland, aan de grens met België. Hij had daar te maken met de zogenaamde ‘dodendraad’, het hekwerk met 2000 volt dat moest voorkomen dat mensen de grens over gingen in de Eerste Wereldoorlog. In zijn memoires schrijft Antoni Mulder daar indrukwekkend over.
  Maar ook in zijn verdere carrière, waarin hij opklom van commies naar hoofd-verificateur, maakte hij vele bijzondere dingen mee op het gebied van smokkelhandel en belastingontduiking. Zijn verhalen daarover geven een prachtig inkijkje in het reilen en zeilen van de belastingdienst in de eerste helft van de vorige eeuw, waarbij het er vaak spannender aan toeging dan menigeen zou verwachten.

  Door familie uitgebracht alle kleinkinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *