Koningsvlinder Rein Mulder lijkt kanshebber Van Gogh prijs

15 finalisten Van Gogh schilderwedstrijd bekend

Kunstschilder Rein Mulder Hoofddorp Van Gogh schilderwedstrijd 125 jaar Van Gogh 4 plaats publiek stemmen

Schilderwedstrijd 2015 in het jaar Van Gogh 125 jaar 4 in publieksprijs Rein Mulder 322 punten

 

Boven een doek van Finalisten 1 van de 125 ik vind het de mooiste 125 jaar Van Gogh 2015 Breda ’s Museum.

Breda ’s Museum foto

Tessa Gorissen maakt finale plaatsen bekend eerste 15.
Rein Mulder groene vlinder doek 4 plaats publiek prijs 322 stemmen.

Anutosh : “Ik schilder met diepe eerbied voor de natuur. Voor ik mijn kunstopleiding afgerond heb, ben ik een aantal jaar in Zuidoost Azië op reis geweest, ik heb in India en Japan gewoond en ben met niet westerse schildertechnieken in aanraking gekomen. Mijn nat-in-nat techniek past daar heel goed bij. De geschilderde natuur vloeit door, transformeert langzaam in iets anders. Er gebeurt iets met een universele waardering voor stilte… Diepte, ruimte in een schijnbaar monochroom schilderij. Transparante verflagen met lak reagerend op acryl tegen pasteus aangebrachte olieverf.” De winnaar van 125 jaar Van Gogh

BREDA – Het Breda’s Museum heeft de vijftien finalisten van de Van Gogh Schilderwedstrijd bekendgemaakt. Op 19 november worden de winnaars beloond. Ook vindt dan de officiële opening van de tentoonstelling ‘125 variaties op Van Gogh’ plaats.

Van de 15 finalisten zijn er 12 afkomstig uit 11 verschillende Nederlands gemeenten, twee uit België en is één werk afkomstig van een in Spanje woonachtige Nederlandse kunstenaar. Onder de finalisten zijn Els van Asten, Jolande van Lith, Cees Peeters, Frans Frengen en Els Rietmulder. Zij krijgen samen met de overige finalisten vanaf 14.00 uur te horen wie de drie grote winnaars zijn.
Rein Mulder kunstschilder uit Hoofddorp werd 4 plaats in publiek stemmen en heb twee maanden in Breda ’s Museum gehangen hoorde bij 125  finalisten.
Waar een prachtige expositie van werd tentoon gesteld.
Er waren vanuit Belgie en Nederland over de duizend inzendingen.

Van Gogh Schilderwedstrijd 4 plaats 125 jaar Van Gogh 2015 Breda ’s museum

Rein Mulder Kunstschilder Van Gogh 4 plaats 125 jaar inspiratie Van Gogh Breda ’s Museum 4 plaats publiek 2 maanden in museum gehangen

De winnaars krijgen een rondleiding en masterclass bij Royal Talens in Apeldoorn, een fotoposter van ‘Het Stadsgezicht’, een van de topstukken uit de collecties van het Breda’s Museum. Daarnaast is er voor de eerste, tweede en derde prijs een door VVV Breda samengesteld typisch Bredase arrangement.

Rein Mulder haalde twee keer de haarlemsdagblad  en Radio1 en Meerradio  Hoofddorp

Rein Mulder kunstschilder Hoofddorp schilderijen zonder winst oogmerk.
Doek heeft in Breda’ s Museum gehangen als finale doek 125 jaar Van Gogh inspiratie wedstrijd.
Vlinderdoek heeft 2 keer in Haarlems blad gestaan.
Uiteindelijk werd het doek 4 de in publiek stemmen in 2015  het jaar Vincent Van Gogh 125 jaar zou zijn geworden.

EXPOSITIE REIN MULDER HOOFDDORP DE MEERSE FOYER SCHOUWBURG VAN GOGH DOEK SCHILDERWEDSTRIJD.
Het beroemde schilderij waarmee de kunstschilder uit Hoofddorp Rein Mulder als 4 de eindigden in Van Gogh schilderwedstrijd tussen België en Nederland.
Er waren over de duizend inzendingen in het jaar Van Gogh 125 zou zijn geworden.
Kunstschilder Rein Mulder heeft met dit doek als 2 maanden in Breda’s Museum gehangen  www.reinmulder.com
Heb het Van Gogh doek met oorkonde geschonken aan Pier-K waarna het een plek heeft gekregen in kamer van Directeur Schouwburg haar kamer.

Rein Mulder voordat het doek naar Museum ging

 

 

SONY DSC

Doek Rein Mulder finalist in Breda’s Museum 2015   125 jaar Van Gogh

Rein Mulder Breda’s Museum 2015 finalist 125 jaar Van Gogh

Eén reactie

  1. Anutosh : “Ik schilder met diepe eerbied voor de natuur. Voor ik mijn kunstopleiding afgerond heb, ben ik een aantal jaar in Zuidoost Azië op reis geweest, ik heb in India en Japan gewoond en ben met niet westerse schildertechnieken in aanraking gekomen. Mijn nat-in-nat techniek past daar heel goed bij. De geschilderde natuur vloeit door, transformeert langzaam in iets anders. Er gebeurt iets met een universele waardering voor stilte… Diepte, ruimte in een schijnbaar monochroom schilderij. Transparante verflagen met lak reagerend op acryl tegen pasteus aangebrachte olieverf.” De winnaar van 125 jaar Van Gogh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *