Kunstschilder Hoofddorp Rein Mulder 1955

Over Rein Mulder

Kunstschilder Atelier Hoofddorp

Mijn naam is Rein Mulder geboren en getogen Amsterdammer kom uit kunstfamilie. Oom Piet Mulder was een man die de hele Betuwe geschilderd heeft en getekend, later ook in Engeland waar hij een huis had met mijn tante Hanna. Engelse kusten waren een geliefd object.

Als kind zat ik altijd te kijken, en oom Piet boeide me in zijn schilderwerk over de Betuwe. Mijn Tante Hanna en oom Piet zijn beiden overleden en betekende veel voor Geldermalsen. Ze zijn voor een periode ook nog mijn pleegouders geweest door omstandigheden, die liefde die ik van hun ontving, was ik niet gewend, als kind kreeg ik die van hun, en zal het dan ook nooit vergeten wat ze voor me betekend hebben in mijn leven.

Sta  ingeschreven in Hoofddorp als kunstschilder bij De Meerse kunst en cultuur Pier K WAK.
Waar ik sinds 2018 mee werk aan kunstmaand voor de zomer.
Zo nu en dan wat jeugd begeleiden door het mooie Cultuur gebouw De Meerse Hoofddorp.

Rein Mulder kunstschilder, ik maak abstract en figuratief werk en doe het met veel plezier. Mijn schilderijen zijn kleurrijker en veel mooier in het echt. Betrekt u een nieuw huis of word uw huis opgeknapt zal het uw huis opknappen en gezelliger maken. De kosten voor mijn schilderijen zijn alleen de onkosten voor materialen, inlijsten hoord ook bij mijn werkzaamheden indien iemand.
Web site word bijgewerkt ben in bezit van nog vele doeken maar ook veel weg.

Als u eens wilt komen kijken, kan het altijd op afspraak armulder@t-mobilethuis.nl .

Ik ben Rein Mulder en schilder al vanaf jongs af aan, door problemen thuis woonde ik voor een periode in Geldermalsen bij wijlen  Oom Piet en Tante Hanna.
Daar kreeg ik liefde en ging er naar school daar begon ik met schilderen.
Keek veel bij mijn oom Piet en na het avond eten gingen we fietsen  met tante Hanna en oom Piet schetsboek mee en we slingerde de mooie Betuwe door.
Ik ging vaak appels eten in de toen nog gewone grote appel bomen en had vaak buikpijn  en tante Hanna plukte de mooie takken bloesem.
Nee ze raapte ze zelfs op want natuur vriendelijk was ze enorm.
Ook tot de dag van vandaag en zelfs mijn dood zal ik hun schoonheid en liefde blijven voelen vooral nu je ouder word besef je wat die mensen hebben betekend voor me.
Mijn nicht Els Mulder een vrolijk meid was veelal in Tiel bij haar vriend.

En mijn neef Reinjan Mulder ging naar de grote stad waar hij rechten studeerde.
geen hartelijk persoon voor zijn leeftijd nam het leven o zo serieus.
Nu denk hij al bijna dat hij Amsterdammer is lees hele verhalen omdat hij door scooter is aangereden.
Ja ik als stads jongen heb nooit wat gehad en maakte 20 km per dag op de fiets als stad jongen.
Ik ben altijd gewone jongen uit Amsterdam gebleven met ook mijn fouten.
Zo heeft iedereen wel wat.
Maar het gaat erom dat toch de familie uit Geldermalsen voor mij een redding was.
Ben ze eeuwig dankbaar.

 

Tuindorp 48 Geldermalsen mijn eerste penseel werk bij oom Piet Mulder Tante Hanna.
Mijn oom Piet Mulder was mijn grote inspirator om te blijven schilderen en als elke Nederlander zo was als oom Piet en tante Hanna.
Had de wereld er heel anders uitgezien.

2014 workshop Amsta zorgcentrum De Raak.

2015 Finalist 125 jaar Van Gogh schilderwedstrijd, vrouw boven met mooie blauwe doek ook finaliste.

2016 met doek schilderij van het jaar en workshop in hele kunstmaand.

2017 Expositie De Meerse Foyer schouwburg.
2017 Doek Van Gogh geschonken aan Monika van der Endt op haar kamer Directeur De Meerse Hoofddorp.

 

Eén reactie

  1. Kunstschilder De Meerse Pier k WAK kunst en cultuur. Van Gogh expositie gehangen van 20-11-2015 tot 24-1-2016 In Breda’s Museum 125 jaar inspiratie van Gogh. 4 plaats in publiek stemmen over de duizend inzendingen. Expositie schouwburg De Meerse Pier K Hoofddorp 2017 ikToon. Van Gogh doek geschonken aan directeur Schouwburg de Meerse voor op haar kamer. Verder geef ik workshops kinderen WAK 2015 en gezondheidscentrum De Raak Amsta ouderen met dementie. Al mijn werk gaat weg voor onkosten vergoeding http://www.reinmulder.com ik schilder zonder winstoogmerk. Mijn reden is dat jonge kunstenaars te veel vragen voor hun werk. http://www.reinmulder.com Mijn grote inspiratie is mijn oom Piet Mulder waar ik met tante Hanna in het gezin woonde,oom Piet was kunstschilder 1919-2001.Bij mij tante en mijn oom kreeg ik liefde. Zat in Geldermalsen op school.En oom Piet Mulder schilderde in mijn tijd veelal de Betuwe alle mooie stukken. En later Engelse Kusten, en zelfs New York sky-line. Mijn voorkeur ging later uit naar Karel Appel en Van Gogh, gelukkig geboren en getogen Amsterdammer overal elk jaar in alle museums geweest per jaar. en tekenen in Artis.Nu kunst en cultuur Pier K De Meerse ikToon. Ingeschreven als kunstschilder. schilderijen zonder winst weg. http://www.reinmulder.com Rein Mulder
    Toon alle bijdragen van Mulder Reinjr →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *