De Meerse Kunst en Cultuur Nu Van Gogh getint Hoofddorp

De Meerse Kunst en Cultuur Nu Van Gogh getint Hoofddorp

125 JAAR VAN GOGH BIJ PIER K HOOFDDORP

Rein Mulder

Pier K Hoofddorp is sinds woensdag 24 januari een prachtig schilderij rijker. Rein Mulder heeft dit schilderij officieel aan Pier K geschonken. Het is te bewonderen in het kantoor van directeur Monika van der Ent.

Rein Mulder, een geboren kunstenaar, kwam drie jaar geleden in aanmerking om deel te nemen aan een schilderwedstrijd. Een wedstrijd “wie het beste in stijl van Van Gogh kan schilderen”.
Deze wedstrijd was in het leven geroepen omdat de wedstrijd in het jaar was dat Van Gogh 125 jaar geleden zijn laatste adem heeft uitgeblazen. Hierbij is Rein Mulder vierde geworden in de categorie: Publieksprijs. Wat een prestatie, bedankt en gefeliciteerd Rein Mulder.
Doek heeft als finalist twee maanden in Breda ’s Museum gehangen als 1 van de 125 finalisten.
Er werden over de duizend doeken ingezonden uit België en Nederland.
Ben twee keer in haarlemsdagblad gekomen en op Radio  1 en Meerradio.
En heel eervol veel veel berichten.

Jury Van Gogh:         De jury bestaat uit Marianne Kraster van Royal Talens, Van Gogh-specialisten Teio Meedendop , Rebecca Nelemans, Ron Dirven, Frank van den Eijnden en Raoul Locht.

Rein Mulder IkToon Pier-k Hoofddorp

Het beroemde schilderij waarmee Rein Mulder in 2015 4 de werd in de Van Gogh schilderwedstrijd publiek stemmen Breda’s Museum 125 jaar Van Gogh, het jaar waarop Van Gogh 125 jaar zou worden is met schilderwedstrijd gevierd.
Over de duizend inzendingen uit België en Nederland deden mee uiteindelijk 125 finalisten over die kwamen twee maanden in Breda ’s Museum te hangen waaronder vingerdoek Rein Mulder.
Was dat jaar ook bij de nog kunstweek aangesloten WAK Pier-K wat nu ikToon is geworden qua naam veranderd en het is nu ook een gehele maand juni ikToon kunst 2017.
Doek geschonken aan Pier-K Van Gogh doek en het heeft mooie plek gekregen bij Directeur van Schouwburg De Meerse op haar kamer 2017 met oorkonde.

Over Mulder Reinjr

Kunstschilder De Meerse Pier k WAK kunst en cultuur. Van Gogh expositie gehangen van 20-11-2015 tot 24-1-2016 In Breda's Museum 125 jaar inspiratie van Gogh. 4 plaats in publiek stemmen over de duizend inzendingen. Expositie schouwburg De Meerse Pier K Hoofddorp 2017 ikToon. Van Gogh doek geschonken aan directeur Schouwburg de Meerse voor op haar kamer. Verder geef ik workshops kinderen WAK 2015 en gezondheidscentrum De Raak Amsta ouderen met dementie. Al mijn werk gaat weg voor onkosten vergoeding www.reinmulder.com ik schilder zonder winstoogmerk. Mijn reden is dat jonge kunstenaars te veel vragen voor hun werk. www.reinmulder.com Mijn grote inspiratie is mijn oom Piet Mulder waar ik met tante Hanna in het gezin woonde,oom Piet was kunstschilder 1919-2001.Bij mij tante en mijn oom kreeg ik liefde. Zat in Geldermalsen op school.En oom Piet Mulder schilderde in mijn tijd veelal de Betuwe alle mooie stukken. En later Engelse Kusten, en zelfs New York sky-line. Mijn voorkeur ging later uit naar Karel Appel en Van Gogh, gelukkig geboren en getogen Amsterdammer overal elk jaar in alle museums geweest per jaar. en tekenen in Artis.Nu kunst en cultuur Pier K De Meerse ikToon. Ingeschreven als kunstschilder. schilderijen zonder winst weg. www.reinmulder.com Rein Mulder

Eén reactie

  1. Breda en het mooie Breda’ s Museum.

    De Van Gogh 125 jaar >schilderwedstrijd 2015 is een unieke wedstrijd waarmee we, onder het motto ‘125 jaar inspiratie’, herdenken dat Vincent van Gogh 125 jaar geleden overleed. Deze wedstrijd wil kunstenaars uit binnen- en buitenland stimuleren om zich door Vincent van Gogh, zijn leven, zijn werk en zijn tijd te laten inspireren.
    Vlinder Rein Mulder Hoofddorp finalist werd 4 plaats in publiek stemmen Rein Mulder schenkt doek DE Meerse Hoofddorp.
    De jury bestaat uit Marianne Kraster van Royal Talens, Van Gogh-specialisten Teio Meedendop , Rebecca Nelemans, Ron Dirven, Frank van den Eijnden en Raoul Locht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *