Schilderijen » Home » Workshop van Rein Mulder

Workshop van Rein Mulder

Gepubliceerd op 12 april 2019 om 18:54

Sind 2019 geef ik ook workshops aan huis of in mijn atelier. Heeft u interesse in een workshop van mij? Neem dan contact op via deze pagina. Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Kunstschilder Rein Mulder uit Hoofddorp

Workshop afbeelding
Rein Mulder tijdens IkToon Haarlemmermeer in Hoofddo

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Rein Mulder
een jaar geleden

Beste mensen door paar operaties aan handen ligt mijn schilderwerk op klein pitje heb artrose.
Nou is het zo dat op al mijn werk geen winst word gemaakt en schilder voor onkosten van verf.
Nu heb ik nog vele doeken staan.
Ook aangekochte doeken staan te koop.
Sta nog ingeschreven bij Pier K De Meerse, in februari gesprek over zomer maanden IkToon en evt exposeren van mijn doeken in 2010.
In 2015 werd 1 van mijn doeken 4 de in de Van Gogh schilderwedstrijd.
125 jaar Van Gogh Breda’s Museum werk ik van over de duizend doek finalist en die werden op expositie aldaar tentoon gesteld voor twee maanden.
Doe geschonken aan Monica v/d Endt Directeur Pier K op haar kamer op gehangen.
Was een bijzonder jaar.

Vriendelijke groeten Rein Mulder Art

Rein Mulder
3 maanden geleden

125 jaar VanGogh 2015 deed ik mee aan 125 jaar Van Gogh schilderwedstrijd Breda’s Museum, en haalde finale en hing met 125 finalisten in museum Breda.

Speciaal programma in 2015 met als overkoepelend thema: 125 jaar inspiratie
Gekozen was voor het thema 125 jaar inspiratie omdat Vincent van Gogh tot op de dag van vandaag heel veel mensen inspiratie geeft. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat Van Gogh een van de populairste kunstenaars is.

Vincent van Gogh
Vincent van Gogh heeft geleefd van 1853 tot 1890. Hij werd geboren op 30 maart 1853 in het Brabantse Zundert als oudste zoon van Theodorus van Gogh (dominee) en Anna Cornelia Carbentus. Vincent had twee broers en drie zussen. Na school, in 1869, werd hij bediende bij de Haagse vestiging van de Haagse vestiging van de Franse kunst en prentenhandel Goupil & Cie (een oom was daar mede-vennoot). Hier vergaarde Vincent zijn kennis over de beeldende kunsten. In 1876 werd hij ontslagen en daarna kon hij niet echt zijn draai vinden. Leraar, hulpprediker, werken in een boekhandel, een studie theologie willen doen maar al afhaken voor het toelatingsexamen, evangelist, niets beviel hem. Vincent's broer Theo gaf hem de raad om kunstenaar te worden. Toen hij zevenentwintig jaar was, ging Vincent doen waar hij beroemd mee is geworden over de hele wereld: hij werd kunstenaar. In tien jaar tijd (1880-1890) maakte hij wel negenhonderd schilderijen, elfhonderd werken op papier en hij liet ook een briefwisseling achter, bestaande uit iets meer dan negenhonderd brieven.

Vincent van Gogh en zijn Hollandse periode
Vincent leerde de beginselen van het tekenen door zelfstudie en door het namaken van voorbeelden. Begin 1881 vestigde hij zich bij zijn vader en moeder in Etten (plaats in Noord-Brabant). De landelijke omgeving en de boerenbevolking inspireerden hem. Einde 1881 ging hij naar Den Haag en volgde daar tekenlessen en lessen in schilderen. Om zich verder te ontwikkelen als boerenschilder trok Vincent eind 1883 naar Drenthe en later naar Nuenen (Noord-Brabant). Vincent maakte studies maar ook volwaardige schilderijen om te verkopen zoals De Aardappeleters (1885).

Vincent van Gogh en zijn Franse periode
Vincent trok in 1885 naar Antwerpen en volgde lessen aan de academie. De manier van onderwijs (traditioneel) beviel hem niet en hij vertrok naar Parijs in februari 1886. Vincent trok in bij zijn broer Theo die hem ook al enige jaren financiële ondersteuning gaf. In Parijs kwam Vincent in aanraking met het Impressionisme en maakte kennis met onder andere Paul Gauguin. Aan het begin van 1888 wilde Vincent rust en trok naar Arles (Zuid-Frankrijk). Broer Theo steunde hem op financieel maar ook op moreel vlak. In ruil hiervoor kreeg hij werken van Vincent toegestuurd. Het opzetten van een gemeenschap voor kunstenaars was een droom van Vincent: het Atelier van het Zuiden (met Paul Gauguin als leider). Ze woonden met elkaar in het gele huis in Arles, werkten samen, maar er ontstonden al spoedig spanningen. In die tijd sneed Vincent in verwarde toestand met een scheermes de lel van zijn linkeroor af. Hij moest worden opgenomen in een ziekenhuis in Arles en kon daarna zijn leven niet meer op de rit krijgen. Er volgde een vrijwillige opname in een psychiatrische kliniek (april 1889). Mei 1890 vertrok Vincent uit de inrichting en ging in een plaats vlakbij Parijs wonen. Hij maakte schilderijen van het landschap en het leven van de boeren. Op 27 juli 1890 schoot hij zichzelf in zijn borst. Twee dagen daarna, overleed Vincent. Broer Theo was bij hem.

Programma Van Gogh 2015: 125 jaar inspiratie
Op verschillende locaties in Nederland kon je het werk en het leven van Vincent van Gogh ontdekken. Je kon terecht in diverse musea en er werden speciale thema-tentoonstellingen georganiseerd.

Van Gogh Museum te Amsterdam
Op geen andere plaats op de wereld kun je zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bewonderen. Het is dan ook niet vreemd dat dit museum een hoofdrol speelde in 2015. Het Van Gogh Museum is dagelijks om 9.00 uur al open. Vanaf december 2014 was er een nieuwe vaste presentatie van de collectie van het Van Gogh Museum. Verder Munch: Van Gogh van 25 september 2015 tot 17 januari 2016. De werken maar ook de artistieke ambities van Edvard Munch (1863-1944) en Vincent van Gogh vertonen parallellen. Hier werd uitgebreid aandacht aan besteed op de tentoonstelling die het resultaat was van een jarenlang samenwerkingsproject tussen het Munch Museum in Oslo en het Van Gogh Museum.