Schilderijen » IKtoon Pier K

Expositie maand juni 2018 ikToon Pier-K

De zomermaand zal ik voor IkToon Pier-K exposeren in Hoofddorp de kunstmaand.
In programma van Pier-K IkToon staat alles omschreven voor de maand juni 2018.

Ik ben Rein Mulder geboren 1955 in Amsterdam, zoon van een fotograaf en reclame tekenaar en zeefdrukker.
Schilder al op vanaf dat ik jong was en doe dat nu ik ouder ben meer.
Meer tijd en ingeschreven in Hoofddorp waar ik sinds 2000 woon.
Sta ingeschreven als kunstenaar Bij Pier K IkToon De Meerse kunst en cultuur projectleider Eric Waerts.
Mijn schilderijen gaan zonder winst de deur uit Talens verf en mooi satijn vernis afgelakt.
Maand zomer kunst door Hoofddorp workshops geven vrijwillig voor jeugd en ouderen die niet op vakantie gaan.
Er word gedanst ,foto’s gemaakt, zangkoren het hele programma kunt u bij PIER K halen.
Voor alle activiteiten in de zomer.

2017 expositie schouwburg De Meerse Het Van Gogh doek wat ik won in 125 finalisten Breda 's Museum en geschonken aan Directeur De Meerse komt te hangen op haar kamer.
Het doek waarmee ik in 2015    4 werd in publiek prijs 125 inspiraties op Van Gogh hebben twee maanden gehangen in Breda' s Museum met een mooie winnaar.
Zelf ik stond versteld van het geweldige mooie werk daar voelde ik me een hele kleine kunstschilder bij maar na wat woorden gewisseld te hebben is de man echt super, zelfs in Japan gewerkt.
Toch ben ik ik erg trots er bij te zijn als finalist 125 variaties op Van Gogh in het jaar Van Gogh 125 jaar zou zijn  geworden.
Denk ook dat ik hierbij Pier-K De Meerse Hoofddorp een compliment moet maken daar kreeg ik het platvorm om mezelf te ontplooien.
Nu heet het ikToon Pier-K De Meerse met als drijvende kracht Eric Waerts met elk jaar weer een groep jonge mensen die zich ook ontplooien in de maatschappij.
Nu beginnen de voorbereidingen al in 2018 voor de kunstmaand voor ikToon verheug me enorm.
Na tweede jaar memoires uitgegeven 2 de boek van onze familie ben geen schrijver maar mijn vader en Opa lieten hun memoires achter.
Pakkend. Mijn vaders boek Amsterdamse jongen in oorlogstijd>1940-1945  boek geworden had toch meer inpakt op me dan ik had verwacht uit 2016.
Dit jaar memoires van mijn Opa uit  als boek De Dodendraad die liep als grens tussen België en Nederland WO1 1914-1918 wij waren neutraal.
Nu heb ik om te ontspannen wel wat doeken gemaakt maar uit je verleden zoals bij mij kwam er veel dingen bij kijken wat vooral op me gevoel veel deed.

KUNSTMAAND JUNI 2018 IKTOON PIER-K HOOFDDORP

Rein Mulder schildersdoek werd 4 in publieksprijs 125 jaar. 2015 Van Gogh inspiratie wedstrijd.

Het doek heeft nu een mooi plaatsje op haar kamer op de kamer van directeur Monika van der Ent. Rein Mulder heeft deze geschonken.

 

De Van Gogh schilderwedstrijd 2015 is een unieke wedstrijd waarmee we, onder het motto ‘125 jaar inspiratie’, herdenken dat Vincent van Gogh 125 jaar geleden overleed. Deze wedstrijd wil kunstenaars uit binnen- en buitenland stimuleren om zich door Vincent van Gogh, zijn leven, zijn werk en zijn tijd te laten inspireren.

De jury Van Gogh 2015 bestaat uit Marianne Kraster van Royal Talens, Van Gogh-specialisten Teio Meedendop , Rebecca Nelemans, Ron Dirven, Frank van den Eijnden en Raoul Locht.
Tot en met 31 augustus 2015 kan iedereen zich voor deze wedstrijd inschrijven. Dit doe je door een foto van je schilderij(en) (maximaal vier) te uploaden op deze website (klik op de button linksboven of in het menu hierboven op ‘Inschrijven’).

Techniek, formaat en thema

De techniek en het formaat van je schilderij(en) zijn helemaal vrij. Dus acryl mag, evenals olieverf en ook aquarel. Zolang het maar een schilderij is in een natte techniek (en dus geen tekening). Je schilderij mag vierkant, liggend of staand zijn in elk denkbaar formaat. Het thema is ‘Vincent van Gogh – 125 jaar inspiratie’. Dit betekent dat de ingezonden schilderijen geïnspireerd dienen te zijn door het leven, werk en de tijd van Vincent van Gogh. Dit in de breedste zin van het woord: van variaties op de zonnebloemen, de zaaier of een terras met absintdrinkers, tot een gigantisch oor of een stilleven in de stijl van Van Gogh. Alles is mogelijk zolang het maar refereert aan Vincent van Gogh.

Wil alle mensen van Pier-K De Meerse bedanken voor deze warme dag 19-1-2018,
ik voelde me trots en hoop dat deze bijdragen aan Pier-K De Meerse Hoofddorp een uit een kunstschilder wedstrijd doek Van Gogh wedstrijd 125 jaar Van Gogh die 4 de werd in de publiek prijs
en heeft twee maanden in Van Gogh Breda's Museum gehangen voor twee maanden met andere finalisten 125 jaar Van Gogh 2015 .

Vakjury :De jury Van Gogh 2015 bestaat uit Marianne Kraster van Royal Talens, Van Gogh-specialisten Teio Meedendop , Rebecca Nelemans, Ron Dirven, Frank van den Eijnden en Raoul Locht.